Palin Majere


Palin Majere:
Caramon Majere'nin üç oğlundan en küçüğü ve amcası Raistlin'e en çok benzeyenidir. O da tıpkı amcası gibi büyü yolunu seçer. Bu tercih özellikle babası hatta tüm ailesi için istenen son şey olsa da çalışmayı sürdürür. Ancak Raistlin Majere'nin karanlık ünü ve çaylaklık sürecinde seçtiği beyaz cüppe arasında sıkışan genç adam için o zaman kadar aslında kim olacağı ya da büyüde hangi tarafı seçeceği gibi pekçok kararı onun adına başkaları vermiştir. Oysa her ne kadar karanlık ünle anılsa da en nihayetinde kendini feda ettiği söylenen amcasının mirasına layık olmak için yanıp tutuşmaktadır. Özellikle Magius Asassı delikanlının rüyalarını süsler. 25'inde lanetli Wayreth kulesinde herşeyin ilüzyondan ibaret olduğu büyücülük sınavı o ana değin verdiği en büyük testtir. Boyut kapısından girip amvcasıyla daha doğrusu O'nın karanlık yüzüyle tanışır. Yine de kendi seçimini yapar. Işığın yolunda yürümeye devam edip Beyaz Cüppeyi giyecektir. Herşey sona erdiğinde Kulenin efendisi Dalamar'a veda ettiğ sırada ölü muhafızlar "Kulenin Asıl Efendisi'nden" bir ayrılık hediyesi getirdiklerini bildirirler. Herkesin şaşkın bakışları arasında Palin'in önünde Magius Asası belirir... Böylece Raistlin'in mirası kadim eşya Palin'e ait olur. (Palin'in sınavı 2. Nesil kitabında anlatılır)
 
Palin yolun henüz çok başında katıldığı savaş sırasında şövalye adayı iki kardeşini yitirir ve Neraka Şövalyeleri tarafından esir alınır. Kuzeni Steel Brightblade ile yolu bu kara çıkarmasunda kesişir. Kayıpları ailesine bildirme görevi omuzlarına yüklenmişken esaret altında Solance'a dönmek zorundadır. O sırada kasabadaki han politik bir süreci yürüten Tanis'le birlikte Qualinesti Elfleri Lider Portios ve hamile eşi Alahana'yı ağırlamaktadır. Elf muhafızlardan taşınan iki ölü bedeni ve Kara Şövalye eşliğinde beyaz cüppeli genç birinin geldiğini öğrenen ve bundan Palin ve kardeşleri olduğu sonucunu çıkaran Tanis O'nu karşılar. Yas ve cenaze töreni sonrası fidye için tutulduğu anlaşılan genç adam için Caramon ve Tika herşeyi yapmaya hazırdır. Ancak sözü edilen fidyenin maddi bir karşılığı yoktur. Raistlin Majere'nin yeğeni olarak Palanthas kulesinde olduğu söylenen boyut kapısını açması beklenmektedir. Aslında işin gerçeği diğer tarafta hala yaşadığı düşününlen Raistlin'in ona kapıyı açaçcağı düşünülmektedir! (Konu Ejderhamızrağı: Yazalevi Ejderhaları'nda anlatılmaktadır.)

Palin Kaos hapsedilip büyü tanrıları da dahil bütün tanrılarla beraber amcası da Krynn'ı terk edince büyü gücünü yitirir. (Ejderhamızrağı:Ruhlar Savaşı Üçlemesi) Ejderhamızrağı: Karanlık Havari Üçlemesi'nde ise geri gelen tanrılardan biri Krynn üzerinde yeniden karanlık bir oyun oynar. Sonrasında tanrılar 2. kez Krynn'a geri dönerler. Büyü birkez daha Krynn'a gelir. Palin Beyaz Cüpplelilerin başı olur.
 
II. Nesilin en etkileyici karakterlerinden biri olan Palin Yaz Alevi Ejderhaları'nda Raistlinin kızı olduğunu iddia ederek ortaya çıkan Usha ile evlendi. Ulin Majere, Linsha Majere adı ile bilinen iki çocuğu vardır. Ruhlar Savaşı Üçlemesinde artık yaşlanmış bir karakter olarak yine gördüğümüz Palin büyünün tanrıları Solinari, Lunitari, Nuitarinin geri dönmesinin ardından büyü kullanma yeteneğini yeniden kazandı ve Beyaz Cübbelilerin başı oldu.
 

 

Not: Bu yazının ana hatları Türkçe Wikipedia'dan alıntı olup oraya da bu blog sahibi tarafından eklenmiştir.

Geri Dön (Ejderha Mızrağı  Karakterleri)

0 Comments:

Yorum Gönder